tr Pazartesi/Monday - Cuma/Sunday 09.00 - 18.00 +90 532-356-48-75info@halilbuldu.com
Trusted By
10,000+ Patient
Leg Lengthening
the best price and quality
Location
Nisantasi, Istanbul

Kozmetik Boy Uzatma Ameliyatı

Boy Uzatma Ameliyatı

Günümüzde kozmetik uzatma ameliyatları kullanılan materyallere göre 3 tipe ayrılabilir.

  1. Sadece eksternal fiksatör ile yapılan uzatma
  2. Eksternal fiksatöre eşlik eden intramedüller çivi uygulaması (kombine teknik, çivi üzerinden uzatma) (Ekibimizce uygulanan yöntem)
  3. Motorlu çiviler

Sadece fiksatör ile yapılan uzatmalarda cerrahi teknik kolaydır, eksternal fiksatörün uzun süre dışarıda takılı kalmasına bağlı hasta konforu düşük olur.
Bizim de uyguladığımız kombine teknikte dışarıdan takılan cihaz sadece uzatma fazında bacakta durmakta olup uzatma bitince cihaz çıkarılır.

Motorlu çivilere göre avantajı maliyetinin daha düşük olmasıdır.

Motorlu çiviler cerrahi tekniği kolaydır, hasta konforu da yüksektir ancak motorlu çiviler ileri derecede maliyeti arttıran sistemlerden oluşmaktadır. Her çivi için ameliyat masraflarına ek olarak yaklaşık 15.000 Euro ekstra masraf çıkmaktadır.

Boy uzatma ameliyatı kimlere yapılmalı?

Kadınlarda 150 cm, erkeklerde de 160 cm altındaki 20-40 yaş arasındaki hastalar kozmetik uzatma için ideal hasta grubunu oluştururlar.
Fakat bu boyların daha üzerinde olup çeşitli nedenlerle daha uzun olma isteği olan hastalara da yeterli psikolojik ve fiziksel özelliklere sahipseler uygulanabilir.

Boy uzatma kimlere yapılamaz?

  • Hastanın tıbbi durumunun majör bir cerrahiye uygun olmadığı durumlarda;
  • Kanama pıhtılaşma bozuklukları olduğu durumunda;
  • İmmun supresyon;
  • Aktif enfeksiyonu bulunma durumunda;
  • Psikolojik veya mental durumu uzatma cerrahisinde uzama fazında hastaya düşen sorumluluğu yerine getiremeyecek veya yerine getirilmesine engel olabilecek hastalara yapılamaz.

Boy uzatma esnasında dışarıdan takılan cihaz ne kadar süre kalıyor?


Yapılacak olan uzatmanın milimetre cinsinden değerine 10 eklenerek süre hesaplanabilir. Yani 40mm uzama için kabaca 50 gün dışarıda fiksatör durmalıdır.

Opr. Dr. Halil Buldu

Boy uzama esnasında ağrı oluyor mu?

Uzatma işlemi günde 4 kez olmak üzere günde 1 mm yapıldığı için vücut buna kolay adapte olur ve beklendiği gibi uzama esnasında ağrı olmaz.

Uzama esnasında hasta yürüyebiliyor mu?

Uyguladığımız kombine teknik, ileri derecede stabil bir sistem olduğu için ilk günlerde ağrıdan dolayı yürüme zor olabilir ve basarak(tam yük) ile yürümeye ameliyattan sonra izin verilir.

Elde edilen uzamaya göre tedavi süresi ne kadar oluyor?

Yaklaşık uzama miktarının ay cinsinden değeri kadar bir zamanda tedavi tamamlanır. Yani 6 cm uzama için 6 aylık bir tedavi süresi hesaplanmalıdır.

En fazla ne kadar boy uzar?

Boyun uzama miktarı yaklaşık 5-12 cm arasında olacak şekilde planlanabilir. Bu uzama miktarı hastanın vücut özellikleri, hedeflenen boy, gövde-bacak boy oranı dikate alınarak hasta ile birlikte kararlaştırılır.

Ameliyattan sonra fizik tedavi gerekli mi?

Ameliyattan hemen sonra koltuk değnekleri yardımıyla yürümek, uzatma fazına geçince eklem hareketinin korunması, kısıtlılık gelişmesi olasılığının oluşmaması için uzatma cerrahilerinde uzmanlaşmış fizyoterapistlerimizden destek alıyoruz.

Boy uzatma ameliyatının riskleri var mı?

Tüm ameliyatlarda görülebilecek anestezi ve cerrahi risklerinin dışında damar pıhtıları (emboli), enfeksiyon, eklem sertlikleri, dolaşım bozuklukları, sinir gerilmelerine bağlı ağrı çok düşük oranlarda da olsa olası komplikasyonlar içerisindedir.

Ameliyat sonrası hastanın yapması gerekenler nelerdir?

Hasta öğretilen şekilde cihazını günde 4 seans olmak üzere uzatma işlemini yapar. Uzatmanın ilk günlerinde yardımcı personelimiz hastaya evinde destek vermektedir.
Dışarıdan uygulanan cihazın vücuda giriş yerlerinin dezenfektan solüsyonla 3-4 günde bir temizlenmesi ve bir akıntı durumunda ekibimize acilen haber verilmesini önemle vurguluyoruz.